per en 25 Febrer 2016
645 Vistes
No li ha passat que quan se sent deprimit i cansat, i amb prou feines aconsegueix aixecar-se del sofà, el seu macadurota ve al rescat. S'abraça amb vostè, llavors es motiva a aixecar-se, vestir-, i sortir per la porta per a una caminada o a jugar una estona amb aquest.
 
D'alguna manera aquí està sempre amb vostè, fins i tot ho fa somriure, sense importar el mal o estressat que se senti. No ets l'únic. Resulta que tots els animals domèstics, no només els animals de teràpia, poden ajudar a la seva ment, cos i esperit.
 
Aquí li deixo una dotzena de raons del per què:
 
1- Passejant
 
El Sol i aire fresc eleva el seu estat d'ànim i el sol li dóna una dosi extra de vitamina D. La vitamina D de l'exposició ajuda a combatre les condicions físiques i mentals, incloent la depressió, el càncer, l'obesitat i atacs de cor . A més, quan vostè surt amb la seva mascota, vostè està involucrat amb la natura. Intenta prendre un moment per escoltar els arbres cruixint, sentir el vent que passa corrent, i el sol a la cara. Els sons i la sensació de la natura poden ser molt calmants.
 
2- Busqui un moviment
 
En caminar en caminada amb el seu gos i participar en activitats a l'aire lliure com llançar un disc volador li dóna un impuls d'energia natural, i li permet deixar sortir nivells d'estrès. També s'ajuda a estar físicament en forma, enfortir els seus músculs i ossos, el que ajuda no només el seu cos, sinó també la seva autoestima.
 
Els estudis han demostrat que els amos dels animals, tant adults com nens, tenen la pressió arterial més baixa, així com a la reducció del colesterol i els triglicèrids, el que pot atribuir-se en part als estils de vida que és promogut per les mascotes. També s'ha observat que els amos de mascotes tenen una millor circulació, i un menor risc de patir grans problemes cardíacs. I quan el seu cos se sent més fort, vostè és menys susceptible als problemes de salut mental.
 
3- Disminueixen les al·lèrgies i l'asma, i contribueixen al sistema immunològic
 
Això pot semblar contradictori, però els nens que creixen en llars amb amics peluts són en realitat menys propensos a desenvolupar al·lèrgies comuns. Els estudis han demostrat que els nens que van ser exposats a dues o més gossos o gats com també els nadons eren menys de la meitat de probabilitats de desenvolupar al·lèrgies, incloent la pols, l'herba, l'ambrosia i al·lèrgies a les mascotes, i es trobaven en un menor risc per l'asma. Les al·lèrgies poden fer que les persones pateixin de letargia, apatia, i pateixin d'insomni, pot fer-los més vulnerables a problemes de salut mental, com la depressió.
 
4- Les carisias redueixen l'estrès
 
Les carisias de manera rítmica o fins pentinar poden ser molt reconfortants per al seu gos o gat, i per a vostè també. Concentreu-vos en la textura de la seva pell suau, la calor que irradia, i els seus respiracions profundes. Quan es connecta amb la seva mascota, l'oxitocina s'allibera, que és l'hormona relacionada amb l'estrès i l'ansietat, ajudant a reduir la pressió arterial i els nivells de cortisol més baixos.
 
5- Tots dos es distreuen i es mantenen en el present
 
Estar compromès amb la seva mascota treu els pensaments fora dels problemes que li estan consumint. Quan està plenament gaudint el moment, no estigui preocupat pel passat o el futur. És només vostè i la seva mascota. Una altra forma de mantenir distret i present amb el seu amic pelut és fer fotos o vídeos de les seves pallassades.
 
6- Disminueixen la solitud
 
Si no us agrada estar sol, les mascotes poden ser grans companys domèstics. Sovint, una mascota és molt intuïtiva i et buscarà quan et sents malament, negant-se a permetre que et quedis sol. Només cal que vostè pot cuidar-se plenament i donar-li l'amor a la mascota abans de portar-la a casa. Les mascotes no han de ser utilitzades per omplir un buit temporal i després empènyer a un costat. Un gos o gat és un compromís a llarg termini, i no és sempre fàcil, però si estàs a l'altura, poden proporcionar molt d'amor a través dels temps bons i dolents.
 
7- Són grans oients
 
Vostè pot parlar amb la seva mascota sobre qualsevol cosa - el seu dia, les seves esperances, els seus somnis. Es pot practicar un discurs amb ells, lamentar sobre una ruptura, o veritats que es volen cridar, expressar el possible, però per por de compartir realment amb algú més, no ens atrevim. Un gos o un gat pot ser la "persona" perfecta per anar a on es vol i deixar anar sense tenir cap repercussió potencial.
 
8- Ells t'estimen incondicionalment
 
En veure el seu entusiasme quan entres per la porta pot ser un impuls elevat d'ànim instantani. La cua que mou, la llengua fora de la seva boca fent que sembli que està somrient, la forma de les seves orelles animar-se. Els seus grunyits o roncs. No li importa si et va sortir malament el tracte a la feina, o et va anar malament en un examen, la seva mascota t'estima incondicionalment per ser com ets, sigui el que sigui en un dia determinat. Només està feliç de veure què vol estar a prop teu, per estimar-te i ser estimat per tu.
 
9- Li donen un cop de mà per socialitzar
 
Quan vostè va al parc té més oportunitats per socialitzar, tant el seu gos com per a vostè. El seu gos fa amics molt fàcilment i es trencarà el gel perquè pugui connectar-se amb gent nova, i potser establir dies per anar a caminades o jocs als parcs locals.
 
El seu gos és la clau perquè succeeixin les converses instantànies, i també una molt bona manera de conèixer a algunes de les persones en el seu veïnat.
 
10- Ells li poden donar un propòsit
 
Tenir una mascota a cura de vostè pot donar una sensació de propòsit, pot ser crucial quan se sent realment malament i aclaparat pels pensaments negatius. Estar a cura de la seva mascota, o la necessitat d'ajuda d'un animal, s'està enfocant en una cosa diferent de si mateix i la seva vida. Les seves bones obres, i la resposta positiva de la seva mascota, li donaran una sensació de gratificació instantània.
 
11- Ho fan somriure
 
Quan el seu gos fa coses boniques com rodar sobre la seva esquena o posar una pota dalt al braç, pot fer-li somriure, el que al seu torn dispara els neurotransmissors per entusiasmar. Aquestes somriures que li provoca la seva mascota poden elevar els seus nivells de serotonina i dopamina, que són transmissors nerviosos associats amb la calma i la felicitat.
 
12- Jugar és divertit
 
Amb la rutina de la vida diària, de vegades ens oblidem de simplement deixar-se portar i divertir-se. Vaja, gaudi, lluiti, jugui a la pilota, ballin junts, o simplement corrin i facin tonteries. El seu gos l'hi agrairà.
 
Així que al passar una bona estona amb el seu gos o felí amic! Tingui una boleta, una pilota, o qualsevol altra cosa, i tindran tants beneficis que passessin junts plaent.
 
I si vostè no té una mascota o no pot aconseguir una a aquest moment, pot ser voluntari en un refugi. Hi ha molts animals que encara pot beneficiar del seu amor, i vostè sentirà els beneficis també.
Sigues el primer a qui li agrada això.